Vi kender alle de tooootalt lækre og altid meget våde kys fra vores elskede hunde. - Men har du nogensinde overvejet hvorfor vores hunde egentlig kysser os? Altså... Hvor har de det fra? Det er blot en af de måder en hund kan kommunikere noget til os, da de som bekendt ikke kan sige noget til os.
Læs med her hvis du vil vide præcis hvorfor en hund egentlig kysser os:

De har lært det fra deres mor

En hunde-mor slikker hendes hvalpe for at rense dem som noget af det første når de bliver født. Det bliver derfor den første adfærd som en hund lærer. Og det er en meget positiv adfærd som går igen og igen hele livet, også når hunden selv får hvalpe "min mor slikkede mig, så nu slikker jeg også dig". Sådan kører det rundt i ring.

De har lært det fra deres nye mor

Hvis du er ligesom mig, så elsker du også når din hund kysser dig. Det er jo et kys fra din yndlings! Og derfor vil du også tit "belønne" din hund når den kysser dig. Fx. ved at rose den, putte om den eller bare smile og blive glad. Det kan en hund jo godt mærke. Den tænker, "Mmmm.. Det var dejligt, mere kærlighed og mere opmærksomhed". Så den forbinder det igen med noget positivt, hvilket gør at den oftere vil kysse dig.

De er sultne!

Din hund slikker dig måske også bare fordi den er sulten. I naturen slikker en hvalp på deres mor for at fortælle at den er sulten og at den ved at det er moren som er "over den" og derfor skal finde mad til den. Dybt nede i ens hunds instinkt ligger det stadig. Det betyder også at når en hund slikker dig i hovedet, viser den at den godt ved at du bestemmer, at du er "over den" og dermed at det er din pligt at finde mad til den.

Det udløser glædes-endorfiner 

Kender du følelsen når man krammer et andet menneske? - Det føles godt!
Det samme gør det for en hund når den slikker på dig. Den kan se at du bliver glad og det gør også den glad.

Billede af: @Vogua fra Instagram

Den vil lege eller blot have din opmærksomhed

Når en hund slikker dig i ansigtet kan det ofte også være for at få din opmærksomhed. Og når i leger eller slås for sjov, har de lært at det oftest er bedre at slikke, end at bruge tænder og bide.

Den synes at du dufter eller smager godt!

Et menneskes saltede hud er guf for alle hunde. Nogle synes måske det lyder lidt ulækkert... Men har i nogensinde prøvet at tømme en helt pose chips? Det er nogenlunde det samme som når en hund slikker på din hund - Mmmm, dejlig saltet. Ikke? ;-)

Tusind tak fordi du læste med! De bedste hilsener fra Luxvuf.dk - Moderne hundetilbehør og hundeudstyr til den kræsne hundeejer.

 

 

18. juli, 2020 — Simon Hansen