Bichon havanais er en allergivenlig livlig selskabshund. Den elsker at få opmærksomhed, trives godt med andre hunde såvel som fremmede mennesker, og så er den en rigtig hygge-hund. Lær alt du bør vide om den lille silkebløde hunderace her.

 


Historien bag bichon havanais

Bichon havanais siges at være en efterkommer af de europæriske bichoner (bichon bolognese og malteser) og at racen meldte sin ankomst til Cuba under det spanske herredømme. Hunderacen blev opdrættet som kæledyr af det cubanske aristokrati og fik sit navn, bichon havanais, efter Cubas hovedstad, Havana.

 

Beskrivelse af bichon havanais

Bichon havanais er en af de små hunderacer, der minder om bomuldshunden coton de tulear. Den kendetegnes især på dens uimodståelige sorte og store mandelformet øjne, de små korte ben og ikke mindst dens kærlige måde at være på. Ansigtet er bredt og flat med en lille sort snude. Ser man på pelsen er den lang, silkeblød og tyk. Ørerne er ligeledes dækket til af den silkebløde pels og hænger langs ansigtet. Pelsfarven er typisk mørk, cremefarvet, grå eller hvid med forskellige nuancer. Det er sjældent, at pelsen er helt hvid. 

 

Bichon havanais personlighed

Racen er en intelligent, livlig, glad, legesyg og social selskabshund. Den knytter sig hurtigt til sin ejer og lærer let at adlyde. Bichon havanais trives godt med børn, så længe de ikke driller den. Føler hunderacen sig drillet, kan den godt finde på at trække sig i et stykke tid. Den trives også godt i selskab med andre hunde og fremmede mennesker. 

 

Pleje

Den lange pels har let ved at samle skidt og snavs og kræver derfor at blive plejet ofte. En god regel er at børste pelsen 2-3 gange om ugen for at fjerne dødt hår og snavs og undgå, at pelsen bliver sammenfiltret. Pelsen på fødderne bør trimmes, da de lange og frynsede hår kan gøre det besværligt for hunden at bevæge sig. Overskydende hår mellem trædepuderne bør ligeledes fjernes. 

 

Levevilkår

Bichon havanais er en hunderace med et mellem aktivitetsniveau, der hyppigt har behov for at blive socialiseret. Den tilpasser sig hurtigt efter den livsstil dens ejer lever og de vilkår og regler, der bliver sat for den. Den passer godt til en familie, der dagligt har tid til at tage sig af den. Bichon havanais er mest til korte gåture i det fri, helst 3 gange om dagen, men har også behov for træning.

 

Træning

Hunderacen kræver træning fra den er hvalp. Vær opmærksom på, at bichon havanais er særlig sensitiv overfor høje lyde. Pas derfor på med at komme op i et for højt toneleje, hvis ikke den adlyder dig fra start. Den ønsker kun at tilfredsstille dig som dens ejer og forstå, hvad der kræves af den. 

 

Vidste du, at…

bichon havanais ofte er blevet brugt som cirkushund til forskellige cirkusforestillinger, fordi den er meget lærenem og er god til at udføre forskellige tricks?
18. juli, 2020 — Simon Hansen