Enhver hundeejer mener, at deres hund er den absolut klogeste og mest intelligente. Men egentlig hænger det vel også sammen med, hvor meget tid og energi man bruger på at træne sin hund?

Når man kigger på de forskellige hunderacers intelligens, ser man på deres evne til at lystre og udføre tricks samt hvor lærenemme de er.

Nedenfor giver vi dig listen over de 10 allerklogeste hunderacer i verdenen - måske er din hund en af dem? 

 

10. Rottweiler

 

 

 

Rottweileren er en loyal, kærlig og sikker vagthund. Den er bedst egnet som politihund eller førerhund, men kan også fungere i familier. Så længe den har rig mulighed for masser af motion og leg. 

 

9. Blodhund

 

 

Blodhunden er kendt for dens rynkede ansigt og store hængeøre. Udover at være meget venlig og intelligent, kan den også være utrolig stædig. 

 

8. Papillon

 

 

Papillon er en venlig, glad og den 8. klogeste hunderace. Papillon betyder ''sommerfugl'' på fransk, og fik navnet på grund af dens sommerfugl lignende ører. Den er en hurtig atlet, der kan trænes til at lave alle slags tricks. 

 

7. Labrador retriever

 

 

Udover at være intelligent, venlig og en populær familiehund, er labrador retriever den mest populære hunderace i USA. Herudover er de kendt for at være den perfekte guide- og redningshund. 

 

6. Shetland sheepdog

 

 

En shetland sheepdog er en legende og intelligent hund, der elsker at lære nye tricks og lege med børn. Den er meget loyal og kærlig overfor dens familie, og fungere rigtig godt som vagthund. 

 

5. Dobermann

 

 

Den er kendt for dens styrke, udholdenhed og for at løbe stærkt. Derudover er den en meget efterspurgt politi- og krigshund. Og selvfølgelig, den 5. mest intelligente hund i verden!

 

4. Golden retriever

 

 

Den er intelligent, venlig og en hengivende sportshund. De har et stort hjerte, og er de absolut bedste til deres job. Hvad end om det er jagt, førerhund eller blot en kærlig ledsager. 

 

3. Schæferhund

 

 

Den er den 2. mest populære hunderace i verden, utrolig modig, selvsikker og klog. Udover at være en loyal familiehund der elsker børn, bruges den også som politihund. 

 

2. Puddelhund 

 

 

Udover at være den 2. klogeste hunderace i verden, er pudlen også den syvende mest populære hundeavl. På grund af dens høje intelligens, kan pudlen let trænes til at spore, jage og adlyde. Derudover er det den franske nationalhund. 

 

1. Border collie

 

 

Titlen som den absolut klogeste hund går til Border collien. Den er energisk, kærlig og selvfølgelig ualmindelig klog. Den er blandt andet kendt for sine meget intense øjne, og for at være en rigtig arbejdshund der kræver meget motion. 

 

18. juli, 2020 — Simon Hansen