Når det kommer til at beskytte sit hjem, er der flere hunderacer der vil være den perfekte vagthund. Der findes to slags vagthunde. Vagthunden der kun advarer dig og vagthunden der først advarer dig ved fremmed støj og ubudne gæster, og derefter selv går til angreb. 


Denne liste giver dig de 10 perfekte vagthunde der kan få dig til at sove sikkert om natten: 

10. Rottweiler 

Rottweilerne kan først og fremmest skræmme de fleste folk væk, bare ved at kigge på dem. Selvom den kan se farlig ud, er rottweileren enormt sød og kærlig. Men lad dig ikke narre, hvis rottweileren har på fornemmelsen at du truer dens familie, kan den hurtigt ændre adfærd. 

 

9. Belgisk Malinois

 

Denne hyrde hund vil gøre alt for at forsikre sig, at ingen gør dens familie fortræd. Det er dens drivkraft at beskytte de mennesker den holder af. Den er blevet enormt populær hos hundesporten schutzhund og anvendes meget som vagthund på arbejdsmarkedet. 

 

8. Komondor 

Komondor er kendt for dens unikke lokker, som dens ejer typisk laver på dem. Den er opdrættet til at blive hos flokken og beskytte dens familie. Eftersom den er vandt til at klare sig på egen hånd, kan du sove trygt om natten mens komodoren vogter huset.

 

7. Doberman 

Det gode ved en doberman er, at den vil aldrig nogensinde føle det nødvendigt at angribe fremmede mennesker. Så snart folk opdager, at der er en doberman i huset, er de hurtigt væk igen. 

 

6. Shar-Pei

På tråds af dens søde rynker på hele kroppen, er den kinesiske shar-pei en god  familie beskyttende hund. I gamle dage havde man typisk denne hunderace på gårde, for at beskytte mod skadedyr og ubudne gæster. I dag er der mange familier der har glæde af den som vagthund, i og med den hurtigt bliver aggressiv hvis fremmede kommer i nærheden af dens hjem. 

 

5. Kuvasz

 

Eftersom denne hunderace blev opdrættet til at beskytte husdyr, vil den uden tvivl gå lige så meget op i at beskytte sin ejers hjem. Denne hunderace er sød af natur, medmindre den bliver provokeret. 

 

4. Chow Chow

Chow Chow'ens dårlige omtale stammer helt tilbage fra dengang den var en stor vogthund i de store paladser i Asien. De kan være meget temperamentsfulde, som er et af svarene på, hvorfor den er en troværdig vagthund. 

 

3. Tysk fårehund

Den tyske fårehund er typisk kendt som en alfehanen i flokken. Den er opdrættet til at holde flokken tæt sammen, og har altid været den der står forrest til at beskytte sin familie. De vil let kunne angribe ubudne gæster, der kommer for tæt på dens hjem.

 

2. Akita

Den japanske hunderace er meget loyal overfor dens familie, men knap så venlig overfor fremmede. Hvis i invitere gæster hjem en søndag eftermiddag, eller tager jeres akita med hjem til venneparret, er det vigtigt i hele tiden er i nærheden af den. 

 

1. Riesenschnauzer

Hunden der løber med første pladsen, som den aller bedste vagthund, er uden tvivl den store Riesenschnauzer! Denne gigantiske hund er ikke kun skræmmende af sin størrelse, men har også en barsk attitude og hårdt bid. Mange hundejere der har en riesenschnauzer i hjemmet har svært ved at inviterer folk over. Det er heller ikke ligefrem hunden man tager med hjem til sin bedstemor! 

 

 

 

18. juli, 2020 — Simon Hansen