Det virker måske lidt fjollet, at vores hunde skal gå rundt i en sweater, jakke og halstørklæde. Før i tiden klarede de sig jo fint i naturen uden? Efter den måde vi er begyndt at avle hunde på, vende dem til at gå rundt i en varm stue og tage dem til os som kæledyr, er behovet for ekstra varme blevet større. 

Vi giver dig derfor de 6 bedste grunde til hvorfor netop DIN hund skal klædes på i det kolde vejr. Uanset om din hund er en lille bomuldshund eller en stor schæfer: 

1. Din hund undgår at blive syg 

 

For at undgå at din hund bliver syg af kulden, er det en god idé med en lille ekstra trøje eller et varmt dækken. Specielt når vi når frysepunktet. 

 

2. Hvis du fryser, fryser din hund også

 

En god tommelfingerregel er: fryser du, så fryser din hund også. Selvom du har en hund, med forholdsvis tyk pels, fælder hunde generelt mere når vejret er koldt. Det resultere i at deres pels bliver tyndere, og din hund vil derfor have behov for at få varmen fra en sweater eller et dækken. 

 

3. Din hund får brændt mere energi af 

 

Ligemeget hvor meget du prøver, får du altså ikke din hund til at gå lange ture og løbe rundt når det er koldt. Klæder du den derimod godt på, er den villig til at gå de ekstra meter der skal til for at brænde det sidste energi af. 

 

4. Hudafskrabninger på poterne 

 

Når vejene er fyldt med salt og sne, kan de små hundepoter rødme, blive irriteret og få hudafskrabninger. I stedet for at give din hund sko på, kan potevoks forhindre disse problemer.

 

5. Forhindre diskussioner med din hund før gåturen  

 

Det kan være svært at lokke din hund med ud på den daglige gåtur, hvis de ved, at det er hundekoldt udenfor! Vend den derfor til at blive klædt varmt på, inden i går ud i det kolde vejr. På den måde slipper du for diskussionen med din hund, om hvorvidt i skal ud eller ej.

 

6. Du undgår en våd hund 

 

Med en regnjakke undgår du at komme hjem med en våd hund, og din hund undgår at blive kold af dens våde pels. To fluer med ét smæk! 

 

 

Så... Hvis ikke du allerede er ejer af en lækker hundesweater, en smart regnfrakke eller et varmt dækken - så skynd dig at få skaffet en! Vi har et hav af muligheder lige her

18. juli, 2020 — Simon Hansen