• 1-2 dages levering
  • Prisgaranti
  • Gratis ombytning - Vi betaler fragten
7 gyldne tricks: Sådan lydighedstræner du din hund

7 gyldne tricks: Sådan lydighedstræner du din hund

 

Forestil dig en helt almindelig sommerdag, hvor du og din hund er ude og gå i solskinsvejret. En hund og dens ejer kommer gående hen imod jer, hvor din hund efterfølgende begynder at trække alt hvad den kan, for at nærme sig den anden hund. Du prøver ihærdigt at kalde din hund til dig, men desværre uden held. Måske har du generelt svært ved at få kontakt til din hund, fordi den i bund og grund ikke adlyder dig og lystre, når du kalder. 

Ligemeget hvilke en situation du står i er det aldrig sjovt at have en hund, som ikke lytter efter. 

Vi vil så gerne gøre vores, for at du og din hund får en så god hverdag som muligt. Derfor har vi samlet 7 gyldne tricks, der forhåbentlig vil hjælpe din hund til at lystre og adlyde dig: 

 

1. Rolige gåture 

 

Gør det til en vane at træne med din hund, hver gang i er ude og går en tur. Gå i et roligt tempo og stop op nogle gange, for at kalde din hund til dig. Begynder din hund at trække og ikke reagerer, når du kalder, bliv stående og vent på dens reaktion. Træk din hund til dig, hvis ikke den reagerer. Det er vigtigt at du er 110% tilstede og kun har fokus på din hund. Beløn med en godbid, så snart den kommer hen til dig!

 

2. Kontaktøvelser hver dag 

 

En kontaktøvelse er, når din hund kigger dig i øjnene, når du kalder dens navn og i har fuld øjenkontakt. Ved dagligt at lave kontaktøvelser øver din hund sig på, kun at holde fokus på dig og reagerer, når du siger dens navn - en stor fordel, når i er ude og gå en tur.

 

3. Vær sikker på at din hund opnår succes 

 

Hvis der er noget, som motiverer hunde er det, når den opnår en form for succes og bliver belønnet heraf. Lav derfor nogle øvelser, hvor du er sikker på at din hund fuldfører opgaven. Ved at din hund kan fornemme på dig, at den har gjort det rigtige, vil den finde det sjovere at høre efter - den ved nemlig, at den gør noget godt og bliver belønnet.

 

4. Tal dagligt med din hund  

 

At du dagligt taler med din hund, gør at den bedre forstår dig og dit kropssprog. Lav her nogle træningsøvelser som ''op i kurven'', hvor du får din hund til at hoppe op i dens hundekurv. Se om du kan skænke mad op til din hund, have øjenkontakt og undgå din hund spiser maden, før du har sagt ''værsgo!''. Husk at belønne din hund og rose den til skyerne, hver gang den opnår succes. 

5. Variation i hundgodbidderne 

 

Vi kender det selv. Vi bliver selv trætte af den samme chokolade man får hver weekend. Lige så vel som vi mennesker har brug for at udskifte vores chokolade med vingummier, har hunde behov for at få deres godbidder udskiftet. Sørg derfor for at have et udvalg af forskellige sunde og lækre hundegodbidder. På den måde vil din hund blive overrasket, hver gang i er ude og træne og gå tur. 

 

6. Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed 

 Det er ikke alene din hund, som skal præstere. Det er lige så vigtigt, at du som hundeejer og hundetræner er tålmodig! Hvis du ikke viser din hund, at du er tålmodig, men derimod sur og stresset, vil det hverken være til gavn for dig eller din hund. Alting tager tid, og lige så gør det at lydighedstræne sin hund. 

 

7. Vær fastslået på dine metoder  

 

 

Hvis du sætter dig for at træne din hund til at adlyde dig på den ene måde, men dagen efter benytter en anden metode, bliver din hund forvirret. Vær derfor afklaret med, hvilke metoder der passer bedst for din hund.