Du kan kende den på den flotte gyldne pels, dens trofasthed og popularitet hos både børn og voksne. Ydermere er det en aktiv og intelligent hund, der har en lille vogter gemt i sig. Lær alt om den smukke golden retriever og dens mange gode egenskaber her.


Historien om golden retriever

Golden retriever er en krydsning mellem retriever, tweed spaniel og den røde irsk setter. Historien om hunderacen startede i Skotland tilbage i 1900-tallet, hvor den efterfølgende blev en af de mest udbredte racer i verden. Siden dens ankomst er den blevet værdsat for dens mange gode egenskaber, som vi kommer nærmere ind på senere.

 

Beskrivelse af golden retriever

Golden retriever er en mellemstor hunderace, der har en ekstrem flot bygning. Den har et bredt hovede, en sort eller mørkebrun trapezformet snude og store ovale mørke øjne. Ørerne er placeret højt på hovedet, hænger langs ansigtet og så er de typisk korte og spidse. Golden retriever er beriget med en dobbeltlaget pels i gyldne farver, der enten er glat eller let bølget. Pelsen er en smule tykkere og længere på nakken, maven, fødderne, brystet og halen. På brystet har den ofte en hvid plet.

 

Golden retrievers personlighed

Det er en intelligent, følsom, ihærdig og opmærksom hund med en særdeles god hukommelse. Den har stor respekt overfor sin ejer, som den knytter et stærkt bånd til og hurtigt lærer at adlyde. Kærligheden til børn er stor, hvorfor den går som en utrolig god familiehund. Den omgås godt med andre hunde og husdyr, men er ofte forsigtig overfor nye mennesker.

 

Pleje

Den gyldne pels bør ofte børstes for at fjerne dødt hår og trimmes, når det er nødvendigt, for at give pelsen et renligt udseende. Det overskydende hår mellem trædepuderne bør ligeledes fjernes og ørerne holdes rene.

 

Levevilkår

Det er en hund med et højt aktivitetsniveau, der elsker daglig træning, løbe ved siden af dens ejer, svømmeture og generelt at lege i naturen. Får hunderacen sin daglige træning og bliver stimuleret aktivt både fysisk og mentalt, kan den let tilpasse sig under de forhold dens ejer lever. Det gælder både i et hus med en lille have men også i en lejlighed. 

 

Træning

En golden retriever kræver daglig træning og socialisering. Når det så er sagt, er det en utrolig lærenem hund, der med dens gode hukommelse ikke glemmer, hvad den har lært. Racen har rigtig meget at tilbyd, hvorfor det kan være en god idé at variere træningen.

 

Golden retrievers ekstra gode egenskaber

Golden retrievers er tidligere blevet brugt til fuglejagt. Både til lands og til vands. I dag bruges racen typisk som familiehund men også til at hjælpe og vejlede blinde mennesker. Racen er i sig selv en kærlig og trofast makker og en god vogter.

18. juli, 2020 — AdNudging.com ApS Collaborator