Med sommeren lige rundt om hjørnet kalder en masse kvalitetstid med vores hunde i det gode vejr. Det er ikke altid man som hundeejer er opmærksom på, hvilke konsekvenser det gode vejr kan give vores hunde og hvad vi skal være ekstra opmærksomme på.  

Derfor giver vi 6 gode råde med på vejen, der klæder både dig og din hund godt på til sommeren. 

1. Asfalt og sand kan brænde poterne

 

 

Hvis der er noget solen er god til at varme op, er det specielt sort asfalt og sandet vi går på, på stranden. Et godt trick er at sætte din hånd på asfalten i 5-10 sekunder. Kan du mærke, at asfalten er meget varm, vil din hunds poter med sikkerhed føle det samme. 

Godt tip: Beskyt poterne og plej trædepuderne ved at bruge potevoks dagligt.

 

2. Pas på solskoldning 

Hunde kan, lige så vel som mennesker, blive solskoldet. Især hunde der kun er dækket af et tyndt lag pels, har en meget lys pels eller/og er nybørstede er ekstra udsatte. Hver derfor opmærksom på, hvor længe din hund befinder sig i solen. 

Godt tip: Smør din hund ind i solcreme med en høj solfaktor - den samme som du vil bruge til et barn. 

 

3. Masser af vand - også på gåturen 

Er du og din hund ude på en lang gåtur eller leger din hund tosset rundt i solen, vil den højst sandsynligt ikke bemærke, hvor tørstig den faktisk er. Husk derfor at give din hund adgang til vand hele tiden, så den undgår at blive dehydreret. 

Godt tip: Tag en transportabel vandskål og en stor kold vandflaske med. 

 

4. Pas på bi- og hvepsestik 

Det kan ske at din hund ved et uheld træder på en hveps eller stikkes andre steder. Hver opmærksom på, hvis der forekommer en hævelse af stikket. 

Godt tip: Søg dyrelæge hjælp, hvis du er det mindste i tvivl om noget skulle være galt. 

 

5.  Badning på stranden 

Har du også en vandhund, der elsker at bade på stranden? Så hver særlig opmærksom på alger. Lige såvel som det kan være farligt for os mennesker, kan det være farligt for vores hunde. 

Godt tip: Ikke alle hunde kan tåle saltvand. Giv derfor altid din hund et godt og grundigt bad, når i kommer hjem fra strandturen.  

 

6. Rul ikke vinduerne ned 

Ruller du vinduerne ned, når du og din hund er ude og køre en tur, kan din hund hurtigt få lyst til at stikke hovedet ud af vinduet. Sidder din hund med hovedet ud af vinduet, kan det give træk og infektioner i øjne og ører. 

Godt tip: Har din hund det varmt i bilen, skru ned for varmen og giv din hund en kold tår vand. Igen, husk en transportabel vandskål!  

18. juli, 2020 — Simon Hansen