Sådan finder du den perfekte plads til din hundekurv

Os mennesker er vant til at have vores seng et helt bestemt sted og i det helt samme rum. Men en hundekurv kan man jo stille mange steder i huset og det kan ofte være en god idé at have flere hundekurve eller tæpper til hunden at ligge på. Her kommer nogle råd til det perfekte sted at placere hundekurven(e).

Stille miljø
Husk altid at placere hundens seng et sted hvor der er dejligt stille uden for meget larm, for mange mennesker og trafik. Hunden skal mindst have ét sted hvor den kan slappe fuldstændig af uden at blive forstyrret. Så at placere sengen i køkkenet eller andre steder hvor der ofte vil være meget støj og mennesker er altså ikke en god idé! Husk også at det måske heller ikke er en god idé at placere kurven i vaskerummet, for selvom det måske er sjælendt at der bliver vasket tøj, vil hunden føle irritation ved f.eks. lyden af vaskemaskinen og tørretumbleren. Hunden bliver måske endda bange for at sove derude.

 

Tæt på familien
Hunden er en stor del af familien, så sørg for at sæt hundekurven tæt på hvor i selv befinder jer. Det kunne f.eks. være hvor i spiser aftensmad, jeres stue eller andet. Det er blot vigtigt at der ikke er meget larm og færden frem og tilbage hele tiden, det gør hunden stresset. Som vi nævnte før kan det være en god idé at investere i mere end én enkelt soveplads. Det ideelle kunne være at have en kurv i stuen, et tæppe ved bordet hvor der spises aftensmad og evt. på kontoret eller et tredje sted hvor der ofte befinder sig nogle.

 

Et varmt sted
Når du selv går i seng om aftenen så ved du selv hvor dejligt det er med en god varm dyne. Det er aldrig rart at sove under kolde forhold. Din bedste ven har det på samme måde, så sørg altid for at sæt din hunds kurv et sted væk fra kølige steder i huset. Det kan også være en god idé at anskaffe sig en seng med en dejlig blød overflade, på den måde kan hunden holde sig dejlig varm.

 

Andre gode tips til den søvnige hund
Det kan være rigtig svært at finde det perfekte sted til hundens seng. Men det er også vigtigt at hundekurven er af god kvalitet og perfekt til lige nettop din hund. 
For eksempel kan det være en dårlig idé hvis din hund stadig er hvalp eller har tendens til at bide i sengen at anskaffe sig en seng som ikke kan bides i stykker, man kan altid fylde den med lækre tæpper eller andet. En ældre hun vil altid have bedst af at ligge på et meget blød seng, nærmere en stor kæmpe pude eller en seng lavet af meget blødt materiale. 

- Kig også godt på hvordan din hund ligger uden for sengen, altså hvad han/hun selv finder behageligt. Ligger den altid med hovedet hævet over kroppen? Så er det måske en god idé at anskaffe sig en seng med et god kant som den kan hvile hovedet på. 
Ligger den altid fladt på gulvet helt strakt ud? Så er det måske en idé at finde et dejligt blødt tæppe som hunden vil få stor glæde af. Husk også altid at anskaf en seng der er en del større end hunden selv. Så er der både plads til at hunden kan vokse og samtidig vil der være plads til at hunden kan strække sig ud som den vil.