Kan Coronavirussen overføres til hunde?

Selvom Coronavirussen rent faktisk stammer fra dyr, bliver den nu mere spredt fra menneske til menneske. Men kan virussen også overføres fra hund til hund, eller fra hunde til menneske? 

Din første tanke er måske - at det kan den ikke.

Der er faktisk heller ikke nogen tilfælde endnu, hvor hunde er blevet smittet med COVID-19. Ligesom der endnu ikke er beviser for, at et menneske er blevet smittet med COVID-19 gennem en hund.

På trods af dette, kan hunde sagtens bære bakterier, som de dog ikke selv bliver påvirket af, som de så overføre til andre mennesker. Det er derfor altid en god idé at vaske sine hænder, når man har været i kontakt med hunde.

I følge Wold Health Organisation også kendt som WHO, er det dog meget tvivlsomt at en hund vil kunne overføre Coronavirus fra ét menneske til et andet, eller fra hund til menneske.

Den udtalelse skal vi være glade for. - Forestil dig en sådan situation hvor det ville være muligt at overføre en i forvejen hurtigt spredende virus, fra animalske fødevare til mennesker.

Konklusionen på det hele er, at du ikke har noget at være bekymret for. Der er fortsat ikke nogle tilfælde i verden, hvor en hund er testet 100% positiv for coronavirus.

Kvinde nægter at forlade Kina uden sin hund!

Anastasiya Zinchenko, en ukrainsk model og sin hund har nægtet at forlade det hårdt ramte Corona-område Wuhan. Myndighederne har fortalt hende at hun ikke må tage sin hund med, pga. smittefare.

Anastasiya's historie har nu skabt international opmærksomhed. Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky har endda ringet til kvinden og lovet at hun nu kan flyve sammen med sin hund tilbage til Ukraine.

**BBC korrespondent Jonah Fisher og journalist Abdujalil Abdurasulo.
**Kilde BBC og Flouffy

18. juli, 2020 — Simon Hansen