10 ting der kan skade din hund om vinteren

Synes du det er koldt at stå ude i kulden? Så synes din hund højst sandsynligt det samme! Derfor skal vi være ekstra opmærksomme på vores hundes behov når vi bevæger os udendørs.  Men hvordan kan vi beskytte vores hunde? Få svarene her:

1. KLÆD DIN HUND GODT PÅ I KULDEN

Det er ikke alle hunderacer der er velsignet med en tyk pels, som holder dem varme, selv i de koldeste perioder. Har du en hund med et tyndt lag pels? Gør den en tjeneste, og giv den en trøje/frakke på til gåturene.

Se vores nye dækkener fra cloud7 her. 

 

2. SKAB ET LILLE HYGGEHJØRNE TIL DIN BEDSTE VEN

Det er lige så vigtigt at sørge for, at vores hund er ekstra beskyttet indendørs. Lad derfor aldrig din hund sove på det kolde gulv. Ha' en seng til rådighed, som er placeret i din hunds yndlingsområder og væk fra kolde fliser. 

Se vores udvalg af moderne hunde senge her.

 

3. Fugtighed

Tørt og koldt vejr har samme effekt på din hunds hud som på din egen. Den kan blive meget tør. Her kan du til din hunds fordel påfør kokos- og/eller fiskeolier omkring de tørre steder. Dette gælder også tørre poter eller snude. 

 

4. Ingen overfodring!

Sørg for at det ekstra lag på din hund kommer fra en frakke og ikke et ekstra lag fedt. Kolde temperature kan gøre, at din hund er mere doven, hvilket giver et behov for færre kalorier. Hver ekstra opmærksom på, at din hunds aktivitetsniveau stemmer over ens med kalorie indtaget.

 

5. Hold din hund hydreret

Hunde har brug for ligeså meget væske om vinteren som om sommeren. Selvom mange hunde spiser sne, er dette ikke en erstatning af vand. Sørg derfor altid for at have en vandskål i nærheden af din hund!

 

6. Tør din hund - grundigt!

For at din hund skal kunne holde sig isoleret fra vinter kulden er det vigtigt med en ren og velplejet pels. Så husk, tør altid din hunds pels ekstra grundigt igennem efter badning.

 

7. Pote-pleje er VIGTIGT

Om vinteren kan din hunds trædepuder sprække nemt og der ligger salt ved fortove, som kan svig på din hunds trædepuder. Skyl og tør din hunds poter for at fjerne alt salt – så han ikke selv slikker det af.

 

8. Giftige væsker

Antifreeze er et frostvæske vi typisk bruger om vinteren. I og med det smager sødt, kan hunde have den tendens til at slikke eller drikke det. Antifreeze er ekstremt giftigt, og kun en lille mængde kan være dødeligt. Hold din hund væk fra aller områder den kan støde på frostvæsker, i sær garagen og indkørslen. 

18. juli, 2020 — Simon Hansen